Jump to content

Tengerimalac és az autizmus

2015. 05. 14. 09:05

Idegrendszeri betegség az autizmus. Ez a betegség csökkenti a társadalmi és kommunikációs interakciós készségeket. Lehet, hogy a tengerimalac segíthet ebben?

Egy tanulmány szerint az állatok jelentős mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az autista gyermekek könnyebben kapcsolatot tudjanak teremteni más emberekkel.

Temple Grandin, azon kívül, hogy autista, a gazdasági állatok tartásának szakértője, az állattartáshoz szükséges eszközök fejlesztésével foglalkozó amerikai professzor. Temple szerint az autizmus hozzájárulhat ahhoz, hogy más állatfajok viselkedését megértse az ember.

A tengerimalac jótékonyan hat az autizmussal élő gyermekek számára. Amerikai és ausztrál kutatók csuklóra helyezett eszközzel vizsgáltak, hogy autista gyerekeknek miképp változik bőrük elektromos vezetőképessége, amikor hangosan vagy csendben olvastak, amikor játékokkal vagy egy tengerimalaccal játszottak. A csoportok 5-12 éves autista és nem autista gyerekekből állt. A bőr vezetőképessége csökken unalom, nyugalom ideje alatt, azonban ha érzelmi izgalom, stressz éri vagy fizikai aktvitást végez az ember, akkor nő.

A nem autista gyerekek bőrének vezetőképessége alacsonyabb volt olvasás és játékok közben, de az autista gyerekeké nem, ugyanis szorongtak, izgultak. Azonban amikor tengerimalac került a gyerekek közelébe, az autisták ellazultak, megnyugodtak, a nem autista gyerekek pedig izgatottá váltak.

Vagyis a tengerimalac jó hatással van az autista gyerekekre, ezek az állatok ugyanis képesek a gyerekek szorongását csökkenteni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: articles.latimes.com)