Jump to content

Mókuskedvenc

2015. 05. 24. 09:00

Nincs hely a lakásodban egy kutyus tartásához? Nincs elég időd, hogy foglalkozz vele? Valami más állatban gondolkodsz, olyanba, amelyik napközben is látható?

 

A hazai mókusállomány, amelyek otthonunkban élnek, nagyjából 7-8 ezer példány lehet. A legtöbb állat csíkos mókus. Néhány befogott erdei mókust is tartanak fogságban, hazánkban a mókusnak csak ez az alfaja él szabadon.

Egy mókus sosem lesz olyan hűséges társ, mint egy kutyus, azonban, ha tudatosan, kis korban kezdjük a szelídítését, akkor kedves kis háziállattá válhat. Alapjában véve jól elvan egyedül, mert a természetben is magányosan él, tehát társai hiányát egyáltalán nem szenvedi meg. 4-5 hónapos koráig eldől, hogy mennyire válik házi kedvenccé egy mókus. Ha megfelelően foglalkoznak vele, akkor valóban olyan édessé válhat, mint ahogy kinéz.

Tartása sem bonyolult. Még akkor is jóval kevesebbet kell velük foglalkozni, mint mondjuk a kutyákkal, amikor a szelídítése zajlik. magokat eszik, de adni kell neki gyümölcsöket, állati eredetű fehérjéket.

Még csak oltani sem kell, ritkán betegszik meg, az élősködők is nagyon ritkán támadják meg.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)