Jump to content

Kincset érnek a bébik

2016. 03. 22. 06:00

A vadvilágban születendő állatokra mindig veszély leselkedik. Nem véletlenül állnak talpra az apróságok születésük után néhány órával.

Bármilyen művi beavatkozás csak a fogvatartott állatok esetében történik, de a császármetszés még így is igazán ritkaságszámba menő esemény. Nemrégiben gorillát segítettek így világra, most gepárdokat. Az amerikai állatkertben fontos gepárdtenyésztési program keretén belül több, mint ötven kölyök született. Még március elején kellett világra segíteni azt a négy gepárdbébit, akikért még most is küzdenek. A kicsik jóval idő előtt születtek meg, azaz születtették meg őket, így immunrendszerük nincs kifejlődve. Féltve óvják az apróságokat minden fertőzéstől, és azon fáradoznak, hogy felszedjenek magukra kicsit. Ehhez speciális ellátást biztosítanak számukra és a látogatók is megnézhetik az apróságokat, természetesen ablakon keresztül.

Folyamatosan azon dolgoznak a szakemberek, hogy ez a veszélyeztetett faj létszáma ne csökkenjen. Életterük és zsákmányuk egyre csak fogy, ezért van jelentősége minden született gepárdnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)