Jump to content

Együtt a vidracsalád

2016. 05. 31. 19:00

Az állatkölykök, akárcsak a gyerekek, nagyon kíváncsi kis lények. Éppen ezért kerülhetnek bajba. A kis vidra is segítségre szorult, de a történet nem ért véget a megmentéssel.

A vidrák jól úsznak. Életmódjuk alkalmazkodott a vízhez is. Ettől függetlenül veszélyes helyzetekbe kerülhetnek, ahogyan egy csemete vidra is. Ereje végén volt az a körülbelül hathetes apróság Szingapúr partjánál, amely az életéért küzdött.

Szerencsére jókor voltak jó helyen, mert észrevették a fuldokló állatkát. Az állatmentők hamarosan ki is mentették az apró állatot. Az ijedt apróságot gondosan etették egészen addig, amíg meg nem erősödött. Cumisüvegből táplálták az édes teremtményt, majd, amikor már elég erősnek találták ahhoz, hogy újra szabad lehessen, visszavitték arra a szakaszra, ahol megtalálták. A bokorban meghúzódva, türelmesen vártak az állatmentők arra, hogy a kicsi vészjelző hangjára reagáljanak a szülők. Az éles hangra elég gyorsan reagált a család, hamarosan meg is jelent egy kisebb csapat. A testvérek, a szülők és a család többi tagjai mind körberajongták az elveszett kicsit.

Az állatmentők legnagyobb boldogsága az, ha nem csak megmentenek egy életet, de vissza is tuják juttatni eredeti élőhelyükre, társaik közé. Sikerült.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)