Jump to content

Őrizz ürgéket!

2016. 07. 24. 19:00

A közönséges ürge Közép- és Kelet-Európában, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban is élő rágcsáló. Az idei évben két alkalommal is telepítenek ürgéket a Nagykunságban. Munkaerőt is keresnek.

Az ürgék telepítése azért szükséges, hogy a populációjuk életképes maradjon. Az új állatok betelepítésével szinten tartják az állományt is, valamint fel is frissítik azt. Emellett azonban hozzájárulnak az ürgék ahhoz is, hogy az a ragadozó madarak is élelmet találjanak maguknak.

Ahhoz, hogy az új ürgék megszokják helyüket, ahhoz, hogy idő előtt zsákmányaik legyenek a ragadozóknak, emberi segítségre van szükség. Ez azt jelenti, hogy őrzőkre van szükség. Ehhez várják a jelentkezőket, akik számára étkezést, sátrat és útiköltséget is biztosítanak. Túrkeve és Karcag külterületén. Az őrzés 2016. július 25. és 2016. augusztus 20. között történik. Nem egyedül, hanem minimum két fő lesi az állatokat egy őrhelyen, amely éjszaka is történik. Aki jelentkezik, az úgy tervezze, hogy minimum 2-3 napos szolgálatra szükség van, azonban akár a teljes időtartamra is vállalkozhatnak a jelentkezők.

Az ürgék telepítését és az őrzést a Nimfea Természetvédelmi Egyesület végzi. Jelentkezni Molnár Gézánál lehet a e-mail címen.

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)