Jump to content

Csúcs lopásgátló módszer

2016. 10. 25. 07:00

Rosszindulatú, nem tisztességes módon meggazdagodni kívánó emberek mindenfelé élnek. A másik oldalon pedig igyekeznek mindent megtenni azért, hogy értékeiket megőrizzék. Egy angol gazda színes ötletet vezetett be.

Aki állattartásból él, annak bizony egy állat elhullása és hiánya is nagy veszteséget jelent. Márpedig a birkatenyésztés abból áll, hogy az állatokat mindig olyan legelőre terelik, ahol szabadon legelészhetik a füvet. Terelőkutyák és a gazda segítségével vonulnak ki a mezőre, valamint vissza éjszakai szálláshelyükre. Mások is lehetőséget láttak a juhokban, és a gazda megunta, hogy sorra tűntek el állatai, azonban nem tudta bizonyítani saját állatának ellopását, hiszen egyik birka olyan, mint a másik.

Ez is csak addig volt igaz, amíg a cumbriai gazda nem használt olyan természetes festéket, amellyel befestette állatai gyapját. Az érdekes narancssárga színben tündöklő állatok igazán kirínak más, festetlen birkák közül. A legelőn is jól nyomon követhetők az állatok, és azonnal lebukna a lopást elkövető. Valószínűleg békén is hagyják ennek a gazdának a juhait a garázdálkodók.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)