Jump to content

Kutya karácsonyra? Jót teszel vele?

2016. 12. 23. 07:00

Idilli pillanat lehet, amikor a karácsonyfa körül összegyűlt család várja az ajándékok kibontását. Ha pedig az egyik csomagban egy élő kutyuska lapul, a hangulat eufórikussá válhat.

A gyerekek imádják az állatokat, és a kölyök kutyusokért rajonganak. Ha kutyával ajándékozzák meg a gyerekeket, könnyen lehet, hogy a meghatottságtól sírnak is. A kiskutya tündéri ábrázatával elvarázsol mindenkit. Kezdetben úgy tűnik, hogy a szőrgombóc mindenkit levesz a lábáról, és vele csupa öröm és játék az élet. Van ebben igazság, ám egy kölyök kutyus okozhat fejtörést is. Amikor elválasztják az anyjától, hiába veszi körbe sok jó ember, könnyen lehet, hogy őrületes nyüszítésbe kezd esténként, vagy akkor, amikor magára hagyják néhány órára. És persze számolni kell azzal, hogy szétkaparja, harapdálja a bútorainkat, a használati tárgyainkat, a ruháinkat, lábbelinket is. A szobatisztaságra szokatás is időbe telik.

Ha a kutya bent fog élni a lakásban, akkor napi legalább két sétával számolni kell.

Igazán hatásos meglepetést lehet okozni egy kutyussal, de csak olyan helyre vigyünk meglepi ebet, ahol garantáltan jó helye lesz az ebnek, és a család minden tagja örülni fog a jövevénynek. Máskülönben a meglepetés átcsaphat botrányba is.

Számításba kell venni, hogy egy kölyökkel sokat kell foglalkozni. Ha sokat van a család távol az otthontól a hét legtöbb napján, akkor szenvedés lesz a kutyának. Szórakoztatni fogja magát, amelynek látható nyomai lesznek az otthonunkban.

Ha csak a meglepetés érdekében szeretnél állattal meglepni valakit, de nem vagy benne biztos, hogy garantált siker lenne, akkor inkább bízd rájuk a döntést. Van más ajándéklehetőség. Engedd, hogy más döntse el, hogy kell-e állat, vagy sem.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)