Jump to content

A fán ragadt a medvecsalád

2017. 05. 09. 20:00

A tűzoltóknak nem csak akkor van munkájuk, ha ég valami, hanem akkor is, ha a magasban ragadt valaki.

Általában macskákhoz szoktak riasztást kapni, mert a cica játszi könnyedséggel mászik fel a fára, de lejövetel már nem mindig megy ilyen rutinnal. Akkor avatkoznak közbe a tűzoltók. A legritkábban kérik a segítségüket egy medvecsalád mentéséhez, akik a fán ragadtak.

A szlovákiai Ótátrafüreden pedig így járt egy anyaállat két bocsával, méghozzá a település főterén lévő egyik fát szemelték ki arra, hogy megmásszák.

A kölykök és az anyaállat már egy éjszakát a fán töltött, akkor azonban értesítették a tűzoltókat annak reményében, hogy majd a technika segítségével lesegítik az állatokat. Be is vetették a kötéltecnikát, amelynek köszönhetően a közeli épület felé húzták a fát, majd vízsugárral próbálták az állatokat arra sarkallni, hogy maguktól földre másszanak. A terv meghiúsult. Attól tartottak a szakemberek, hogy a medvecsalád tagjai nem simán érkeznének földre. Abbahagyták ezt, a medvék már így is nagyon ijedtek. A múlt hétvégén történt famászási akció úgy zárult, hogy a medvék fent maradtak és szakemberek folyamatos figyelme kíséri az állatokat, de a fáról akkor nem tudtak lejönni a medvék.

Azóta már új hetet kezdtünk meg, de nincs hírünk a medvecsalád rizikós akciójáról. Reménykedünk, hogy csak a hír nem jutott el hozzánk, de már épségben a földre érkeztek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)