Jump to content

Belvárosi városnézés vaddisznómódra

2017. 05. 29. 06:00

A vadak terepe nem a városi közeg. Idegennek és idegesnek érzik magukat, ezért minél hamarabb szabadulni szeretnének az emberek közeléből.

Habár a kényszer és a kíváncsiság az emberi közeghez közel csábítja a vadállatokat, mégsem szívesen közelítik meg az embert. Élelem keresésekor azonban mégis közelebb kerülhetnek az emberek lakta településekhez. Olyakor még a nagyvárosokba is betévednek. Akkor van ám csak riadalom.

A főváros közepébe jutott egy vaddisznó. A külső kerületekben és a Budapest közeli településeket gyakran felkeresik a vadak, de csak ritkán kerülnek be a forgatagba. Azonban mégiscsak megesik, mint azzal a vaddisznóval is, amelyik ijedtében egybe közelebb került az emberekhez, nemhogy távolodott volna tőlük. Autós forgalom közepébe keveredett a vad, így rendőrök igyekeztek terelgetni az állatot.

Túl jól sikerült a vaddisznónak a bóklászás, és ahogy pezsgett körülötte az élet, úgy riadt meg. Ijedtében átszelt belső kerületeket, rohant az autósok között. Végül egy kutyafuttatóban fogták el.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)