Jump to content

Kell a gyerkőcnek egy tengerimalac, azt is megmondjuk, hogy miért

2017. 08. 07. 07:00

A legáltalánosabban velünk élő állatok a kutya és a macska. Van, aki azonban kisebb állatokban gondolkodik, mondjuk egy tengerimalacért.

 

A rágcsálókhoz azonban nem mindenkinek fűződik jó viszonya. A kisgyermekes családokban azonban népszerűek a hörcsögök, tengerimalacok. Ez utóbbiak nagyobb testű szőrmókok, akikkel közelebbivé is válhat a kapcsolat, mert könnyebb kézbe venni őket. Sőt mi több, még mutatványokra is meg lehet tanítani. Népszerűségét csak fokozza az, hogy termetük mellett csak természetük miatt ajánlottabb gyermekek mellé. Nyugodt, de kellően játékos kis állatkák. Nem (mindig) harapósak.

Ezek a szőrös kis állatok szeretnek kommunikálni, de nemcsak fajtársaikkal, hanem az emberekkel is. Csipognak, dörmögnek, visítanak, mint egy kismalac, de ugrándozni is pont úgy ugrándoznak, mint a boldog kismalacok.

Társas lények, akik egymás társaságát is szeretik, de más állatokkal is össze lehet engedni.

Ha néhány napra el kell otthonról menni, akkor több élelemmel ellátva magukra is hagyhatók. Tartásuk nem igényel nagy szakértelmet, viszont érdemes velük foglalkozni, mert meghálálják. A hosszúszőrűek bundáját fésülgetni kell, de a rövidszőrűvel még ennyi gond sincs.

Tanulékony kis állatok, akikkel, ha sokat foglalkoznak még a nevükre is hallgatnak, kisebb mutatványokat is megtanulnak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)