Jump to content

Birkaháton menekült az ár elől

2017. 09. 20. 06:00

A világ minden pontján előfordulnak heves viharok, amelyekre olykor még lehetőség sincs felkészülni, vagy azzal nem vagyunk tisztában, hogy mire kell számítanunk.

Új-Zélandon is tomboló vihar csavarta ki a fákat, tépázta meg a házakat, ijesztett rá emberekre és állatokra egyaránt. Akkora mennyiségű csapadék hullott le, amelynek elvezetése lehetetlen volt, így vitt az ár mindent, amit csak ért és tudott. Egy mezőgazdasággal foglalkozó gazda saját állatait már biztonságos helyre terelte, de a szomszéd farm állatai még kint voltak. A tulajdonos külföldön tartózkodott épp, ezért a szomszéd próbált segíteni az állatoknak.

A zuhogó esőben a feladatra koncentrált, a birkák összebújva tűrték az esőt. Akkor tűnt fel a szomszédnak, hogy az az állatok között van egy fekete is. Azzal tisztában volt, hogy fekete birkája nem volt a másik gazdának, ezért arra gondolt, hogy sáros lett az egyik birka, ami indokolt is lenne az esőzés miatt. Amikor közelebb ment, akkor látta, hogy a feketeség ne sárfolt, hanem az árvíz elől egy fekete nyuszi kapaszkodott fel az egyik juh hátára, aki ezt birkatürelemmel viselte is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | en.mogaznews.com, /képek)