Jump to content

Mit adsz a sünidnek?

2017. 10. 04. 06:00

Aki kertes házban lakik, az összetalálkozhat egy kerti szúrós lakóval, a sünnel. Azonban ma már házi kedvencként is lehet tartani a törpesünit.

Ha a kertben ideiglenes vendégként feltűnő tüskés barátunkra gondolunk, és arra, hogy valamivel meg kellene kínálni, akkor a tej vagy a tojás jut eszünkbe. Nem jó elgondolás, hogy ezzel etessük süninket, hiszen ha szabadon élnének, akkor rovarokat, rovarok lárváit, petéit fogyasztanák el, de ugyanúgy megennék a madarak tojásait, sőt még a fiókáit is. Sok fehérjére van szükségük. Ezt úgy szükséges biztosítani számukra, hogy emellett a zsírtartalom alacsony legyen, és minél változatosabb étrenddel kínáljuk meg kis süninket.

Ahhoz, hogy ezt biztosítani tudd számára, szükséged lesz szuperprémium minőségű kutya- vagy macskaeledelre. Ez lehet száraztáp és alutasakos étel is, de ahhoz, hogy színesebbé tegyük, adagolhatunk mellé a süni számára élő eleséget is, lisztkukac, tücsök és lárvák formájában. Adhatunk hozzá főtt tojást, némi húst, halat és akár bébiételből is kanalazhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flicker.com/képek)