Jump to content

Nem zavarják a németországi mezei hörcsög álmát

2017. 11. 07. 20:00

Közeleg a tél. Az állatoknak is nehezebb a dolguk a táplálékhoz való hozzájutás. Közülük egyesek a táli álommal küszöbölik ki ezt az időszakot.

Azok az állatok, amelyek téli álmot alszanak, nem arra törekednek, hogy éléskamrájuk dugig legyen élelemmel, hanem saját testükön igyekeznek felhalmozni tartalékot, amellyel majd a hosszú alvás ideje alatt a szervezet gazdálkodni fog. A hörcsögök is pont így tesznek. Ez így van rendjén, de azt nem is gondoltuk, hogy a kis rágcsáló alvása felfordulást okozhat.

Márpedig a mezei hörcsög védett állat Németországban. Nemcsak azt jelenti, hogy befogni, bántani nem szabad, de életterüket és életkörülményeiket sem szabad megzavarni. A téli álom ideje alatt kiszolgáltatott helyzetben vannak ezek a kis állatok. Mi lenne, ha csak áthelyeznék egy másik, az építkezéstől messzebb, biztonságosabb helyre? A törvény még ezt sem engedélyezi.

Ezért nem is volt kérdéses, hogy a németországi település környékén kiépülő új körforgalom munkáját beszüntessék tavaszig. Pontosan azt a területet szemelte ki alvóhelyéül egy mezei hörcsög és az útépítő vállalat is.

Nincs mese, a munka addig szünet, amíg a mezei hörcsög fel nem ébred.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)