Jump to content

A Magyar Színház színészei a 10 éves Rex Állatsziget fővédnökei

2014. 06. 05. 18:15

Június 7-én, szombaton tartja a Rex Állatsziget megnyitásának 10. évfordulóját. Ez alkalomból egész napos rendezvényt tartanak, amelynek a Magyar Színház három színésze, köztük Őze Áron igazgató lesznek az esemény fővédnökei és házigazdái. A teátrum vezetője mellett Holecskó Orsolya és Szűcs Sándor színészek a kis és nagy színpadon vezetnek műsort, s jelenlétükkel, vállalásukkal hívják fel a figyelmet a Rex Alapítvány kiemelkedő munkájára.

A Rex Alapítvány 2000-ben kapta meg területét, amely Budapesten a IV. kerület Óceánárok utca 33. szám alatt található. Az akkor ott lévő illegális hulladéklerakót felszámolták, s négy évig tartó rehabilitáció után, 2004 júniusában nyitotta meg kapuit. Azóta évente 650-700 kisállatnak találnak gazdát évente.

A 10. évforduló programjaira 10 órától 17 óráig várják a kicsiket és nagyokat, amelyek megtekintése és azokon való részvétel minden két- és négylábú vendégük számára ingyenes! A rendezvényen fellép többek között Huzella Péter, aki régi kedves ismerős a Rex Állatszigeten, hiszen a kezdetektől részt vesz programjaikon. A Bugajakab együttes koncertjén magyar kutyafajtákról szóló dalokat adnak elő.

De lesz „Legyél Te is kutyaokos!” játék, melyben a Legyen ön is milliomos mintájára készítettek kutyás vetélkedőt. Azoknak, akik nem kívánnak a programokban részt venni, középiskolások olvasnak fel állatos meséket. Természetesen lesz a Rex kutyaiskolájának is bemutatója, de rajtuk kívül a Neó segítőkutyákat is megismerhetik az érdeklődők, és roppant látványosnak ígérkezik a kutyás frizbi bemutató is.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/amdala.hu