Jump to content

Egy nap, amely az állatokról szólt

2014. 06. 16. 12:27

25 éve működik az Öreg-kishomoki Kisállatokért és Környezetért Alapítvány Mázlis Kisállatotthon – ennek alkalmából szerveztek Állatbarát napot a hódmezővásárhelyi Aldi melletti füves területen szombaton. A rendezvény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy többet törődjenek a házikedvenceikkel. Zagyi Imre az állatotthon vezetője elmondta, szeretett volna segíteni a kóbor kutyákon és macskákon, ezért döntött úgy, hogy a telkén létrehoz egy állatotthont.Így alakult meg 25 évvel ezelőtt a Kisállatokért és Környezetért Alapítvány Mázlis Kisállatotthon.

Zagyi a negyed évszázad alatt mintegy 3500 állatot fogadott be. Jelenleg közel 90 kutya és 70 macska éli mindennapjait a telepen. A jubileumi évforduló alkalmából az alapítvány egy Állatbarát napot szervezett.

A június 14-i programon reggel 9 és 17 óra között őrző-védőkutya bemutató és kutyaszépségverseny volt, valamint ingyenes állatorvosi tanácsokat is kérhettek a látogatók. A cél, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy jobban figyeljenek oda kedvenceikre.

Az otthonban a legfiatalabb eb hét hónapos, a legidősebb immár 16 éves. Akad olyan négylábú is, akit születésekor az állatotthon kapujába tettek. Azóta - 15 éve - lakója a Mázlisnak. Zagyi Imre elmondta. kedveli az állatokat, és szeretné, hogy jól érezzék magukat. Ezért képes feláldozni a szabadidejét is.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikevenc.hu/promenad.hu