Jump to content

Hogyan lehetünk egészségesebbek a kutyától vagy macskától

2014. 06. 23. 20:04

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. És nem csak arra az érzésre gondolunk, hogy boldogok vagyunk, ha körülöttünk vannak, hanem hogy a kedvenceink segítenek az egészségünk megőrzésében is. Kutatások bebizonyították, hogy azok a gyermekek, akik olyan családban nőnek fel, ahol van kutya és macska, kevésbé hajlamosak az allergiára. Ugyanez igaz azokra a gyerekekre, akik farmon nőnek föl, nagy állatok társaságában. Azok az immunrendszerben jelen lévő vegyi anyagok, melyek gyerekkorban kifejődnek a házikedvencek társaságában, később is jó egészségben tartanak minket.

Az állatallergiák az asztma egyik fő kiváltó okai. Viszont kutatások alátámasztják, hogy ha macskát tartunk otthon, az csökkenti az asztma veszélyét. Azok a gyermekek, akik macska mellet nőnek föl, kevésbé hajlamosak az asztmás tünetekre. Ugyanakkor azok a gyermekek, akiknek valamelyik szülőjük állatszőr-allergiában szenved, háromszor hajlamosabbak asztmás tünetekre, mint mások.

A cukorbeteg embereknek a vércukorszintje nagyon gyorsan megváltozhat, és a vér glükóz tartalmának hirtelen megnövekedése nagyon komoly gondokat okozhat. Egyes kutyák képesek megérezni és gazdájukat figyelmeztetni, ha nagyobb mértékű ugrás jelentkezik a vércukorszintben. Ezek az okos állatok szag alapján állapítják meg a vércukorszint emelkedést, és jeleznek, így a gazdinak lesz elég ideje arra, hogy egyen valamit, mielőtt baj történne.

A figyelemzavarral küzdő gyermekek számára egy kutya hatásos segítség lehet. A gondoskodás, amire kedvenceinknek szüksége van, arra ösztönzi a figyelemzavarban szenvedő gyermekeket, hogy megtanuljanak előre tervezni, és felelősséget vállalni. A háziállatoknak szükségük van a játékra, és ez nagyon jó módszer az ilyen gyerekeknek, hogy levezessék a fölös energiájukat.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/kamaszpanasz.hu