Jump to content

Hogyan utazzunk kedvenceinkkel

2014. 06. 25. 15:03

Nyaralás előtt a gazdik nagy dilemmája, hogy megéri-e a kutyát, macskát magukkal vinni, vagy jobb nekik, ha a megszokott környezetben maradnak a gazda hiánya ellenére is. Amennyiben nem tudjuk senkire rábízni őket, úgy biztos, hogy utazni fognak velünk a házi kedvenceink is. Ugyanakkor, ha csak a ragaszkodás vezérel minket a kutya, cica autóztatásakor, érdemes átgondolni, hogy nem okozunk-e ezzel túl nagy stresszt az állatnak. Figyelembe kell venni, mi a jó nekik, hiszen minden állat egyénisége más, így az utazáshoz és változáshoz való viszonyuk is nagyon eltérő.

A kényelem és a biztonság a kutyák számára is fontos. Szállítóbox használatával lehetséges, hogy azt a hátsó ülésen rögzítsük őket a biztonsági övvel. Sok kutya hozzá van szokva az autózáshoz, számukra elegendő egy másik üléshuzatot, vagy egy plédet biztosítani, hogy ne hullajtsák szét a szőrüket.

Ha hosszabb utat tervezünk, mindenképpen iktassunk be legalább kétóránként egy körülbelül 15 perces szünetet. Erre nem csak a közlekedés biztonsága érdekében van szükség, hanem azért is, hogy a kutyus is kinyújtóztassa kicsit magát. Felnőtt állatot elegendő a nap végén megetetni, de ha jól bírja az utazást, akkor megjutalmazhatjuk egy két falattal.

A cicák esetében kicsit több gond van utazás szempontjából, mint a kutyusokkal. Itt is fontos a szállítóbox és macskák esetében kiemelten fontos gondoskodni róla, hogy kényelmes helye legyen benne, és nehogy megüsse magát!

Hasonlóan a kutyákhoz, a macskáknak is szükségük van a pihenésre utazás közben, ám minden alkalommal, amikor kiveszi a boxból, tegyünk rá hámot. A hám kényelmes a macskának, és elég biztosan is tartja apró testét, minket pedig biztosít, hogy indulásnál is meglesz a macskánk.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/szegedma.hu