Jump to content

Elhízás ellen

2014. 09. 05. 09:05

Habár a legtöbb esetben jót akarunk kutyáinknak, megesik, hogy mégsem tesszük azt mindig. Tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás, a mozgás, de elfelejtjük, hogy kutyáink számára is az.

A kutyák körében sem ritka az elhízás, amelynek oka a túlzott etetés. A gazdik nagy része tisztában van azzal, hogy túl sokat ad enni kedvencének. Vegyük tudomásul, hogy egy kutyus akkor is várja a következő etetést, ha nem éhes.

Ha az ujjunkat végighúzva kutyánk oldalán azt tapasztaljuk, hogy bordáik tapinthatóak, de nem látszanak, akkor az állat jó súlyban van.

Ha egy kutya elhízik, veszélyben lesz a szervezete, az egészsége. Ennek elkerülése érdekében az alábbi szabályokat be kell tartania a gazdinak.

Ne hagyjuk, hogy kutyánk egész nap táplálékhoz jusson, mert a szabad etetés túlsúlyt eredményezhet.

Fontos betartandó szabály, hogy mindig ki kell mérni a kutya fejadagját. Ha kell, csökkentsd a napi adagot és a jutalomfalatokat is.

A napi kétszeri etetést vezesd be. Ha azt tapasztalod, hogy marad a tálban, akkor csökkentsd az adagot.

Kiképzéskor használható a jutalomfalat, de ezen felül már nem diéta idején. Úgy kedveskedj kutyusodnak, hogy a napi adagjából veszel ki darabkákat.

Olyan kalóriaszegény jutalomfalattal etessük állatainkat, mint sárgarépa, alma, zeller. Feltéve, hogy hajlandó megenni az ilyen ínyencségeket.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: http://wyrk.com)