Jump to content

Divatmajom kutyák

2014. 09. 13. 16:05

Beköszöntött az őszi hűvösebb és nyirkosabb idő. Főleg a kistestű kutyusokra jellemző, hogy egész testükben remegnek a hidegben. Van megoldás!

A katonai kutyák védelmére szolgáltak az első kutyaruhák, és ma is használják a rendőrkutyáknál és a katonai kutyáknál is bevetéseinél.

A kutyák egy családban már szó szerint családtag szerepét vették át, így a ruházkodás, a kutyaruha szerepe is változott. Mára már nem mindegy, hogy egy ízlésesen öltözött ember mellett egy kutyus milyen ruhában jelenik meg.

Legtöbb esetben a védelmi funkció kerül előtérbe, ugyanis séták alkalmával jó szolgálatot tesz a ruha, mert kedvencünket megvédi a hidegtől, az esőtől, vágásoktól, karcolásoktól. Fő célja tehát, hogy melegen tartsa és védje az eb testét.

Azonban most már terveznek külön alkalmakra kutyaruhákat, úgymint esküvő, születésnap, Haloween, karácsony.
Kutyák részére készítenek már kutyapulóvert, kabátot, ruhát, ujjatlan pólót, pólót, esőkabátot, ún. veddfelkét és cipőt.

A ruhákat kimondottan kutyaruha tervezők álmodják meg és teszik elérhetővé a gazdik számára, amelyek között vannak olcsóbb darabok, de akár nagyon drága holmik is.

Minden gazdi megtalálhatja a kutyája személyiségéhez leginkább illő darabokat. A ruhához pedig vásárolhatunk hozzáillő pórázt, kutyahordozó táskát, nyakörvet, csatokat is kiegészítőként.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: standard.co.uk)