Jump to content

Rusty halála dupla veszteség

2014. 09. 20. 09:00

Duplán borzasztó dolog történt a napokban. Egy vakvezető kutyát megmérgeztek. Végzetes a kutya számára és nagyon nehéz a gazdájának is a társ, a segítség elveszítése.

Mindez egy kegyetlen, ölni kívánó embernek köszönhetően. Rusty kutyust az azonnali életmentő műtéttel sem tudnák megmenteni, és a boncolás beigazolta a gyanút, miszerint mérgezés áldozatává vált. Ráadásul halála előtt borzasztó kínok élt meg a segítő kutya.

A boncolási eredmény nélkül nem kívánták nyilvánosság elé tárni az eseményt, de most, hogy kiderült a mérgezés ténye már más a helyzet.

Egy vak személyt fosztottak meg kutyája szakszerű és napi segítségétől. A vak gazdi azóta is sírva idézi fel, hogy mi történt velük.

Rusty szakképzett vakvezető kutya volt, aki hibátlanul végezte munkáját, segítette gazdáját, elvezette bárhová. Együtt jártak a gazdi gyerekeiért, együtt voltak a vak hölgy diplomaátadó ünnepségén is.

A kutya elveszítése lelkileg is megrázó, de anyagilag legalább annyira, ugyanis a speciálisan kiképzett vakvezető kutyákat hosszú kiképzés során juttatják annak a tudásnak a birtokába, amit majd leendő vak gazdijának kell nyújtania. Egy ilyen kiképzés kétmillió feletti összegbe kerül.

Rusty gazdija a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától kapta segítő társát. Az, hogy a kutya és a gazdája közösen megtanuljanak közlekedni, hónapokig tartó kemény tanulást jelentett.

A vak, két gyermekes családanya kutyájával kegyetlenül végeztek, így a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője és Rusty gazdáj közösen tettek feljelentést a rendőrségen.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: livelygolden.hu)