Jump to content

Kutyatánc

2014. 10. 12. 09:00

Egy újabb közös sporttevékenységet mutatunk be kedves olvasók. Egy olyan sportot, amit kutyánk társaságában tehetünk meg, hiszen nem másról van szó, mint a dog dancingről.

Ennek az a lényege, hogy a kutya és társa, vagyis az ember egy látványos, saját koreográfiájú kűrt mutasson be zenére 2-3 percen keresztül.

A tánc elsajátításához nagy koncentráció, összhang és türelem szükséges mind a kutya, mind a felkészítője részéről. A kutya temperamentumához illő zene és a jó koreográfia nagyon élvezetessé teszi a táncot.

Természetesen zsűri előtt zajlik le egy dog dancing verseny. A több tagból álló zsűri értékeli a látottakat, melynek alapjai a technikai kivitelezés és persze a művészi érték. 2003 óta rendeznek Magyarországon is ilyen versenyeket, ahol az egy év feletti kutyusok mutathatják meg tehetségüket fajtakorlátozás nélkül.

Ebben a sportban az a nagyon jó, hogy nem kell semmilyen speciális felszerelés, ráadásul szinte minden kutyát meg lehet tanítani. A legfontosabb dolgoz az, hogy a kutyus élvezze ezt, legyen motivált a dog dancingre.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kutyaegeszseg.hu)