Jump to content

Happy kerekekkel közlekedik

2014. 10. 22. 09:00

A természetes és megszokott látvány, hogy egy kutyának négy lába van. Azonban vannak olyan ebek, amelyek betegség vagy sérülés következtében elveszítik mellső vagy hátsó végtagjukat. Happy esete is ilyen.

A kis Happy igazán szerencsés tacsi. A tacskót ugyanis megtámadta az ún. tacskóbénulás, ami kifejezetten a fajtájára jellemző betegség. A gazdái azonban nem hagyták, hogy kedvencüket feleméssze a betegség, mindent megtettek azért, hogy a kutyus éljen, jól éljen (a lehetőségekhez képest).

Ehhez persze nagyon sok energiát, időt és pénzt kellett ölniük Happy gazdáinak, hogy megtalálják a tacskónak legmegfelelőbb megoldást. Azt szerették volna elérni, hogy a mozgás öröme így is átélhető legyen Happy számára.
A gazdik felkerestek több orvost, ám mivel műteni nem lehetett Happy-t, így a fizikoterápiás kezeléseket és a tornákat tudták csak javasolni. Akkor említették megoldáskánt a speciális kutyakocsit is. Tornák és terápiák segítéségével tanulta meg használni a kocsiját a tacsi, amely a hátsó lábául funkcionál.

A sétákon természetesen csakis a kocsi használatával közlekednek, azonban a lakásban kocsi nélkül is jól elboldogul. Ez a kis kutya megmutatta mennyi kitartás, akaraterő lakozik benne. Az emberek tanulhatnának tőle.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: olx.hu)