Jump to content

Gondolatok a kutyákról

2014. 10. 30. 16:05

“Aki engem szeret, szereti a kutyámat is.” - Clairvaux-i Szent Bernát szavai már a X. században a kutyákkal való kapcsolatunkat írta le. Olvassátok el a többi kutyáról szóló gondolatot, amelyeket híres személyek fogalmaztak meg.

„A kutya (...) csak akkor való a lakásba, ha vele van egy ember. De az ember nem tudja, hogy milyen a kutyának a lakásban, amikor ő nincs otthon, tekintve, hogy nincs otthon. Én voltam már kutya a lakásban. Ott fekszem egész nap, és (...) szarul érzem magam. Tudom. Gondoljunk vissza a legdepressziósabb napunkra. Amikor nem akartunk kimenni. Amikor nem tudtunk kimenni. Amikor nem tudtunk semmiről. Na, olyan lehet a kutyának.” – Gerlóczy Márton.

“Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.” - Anatole France.

“Nem számít, milyen kevés pénzed vagy tulajdonod van. Ha kutyád van, gazdag vagy.” -Louis Sabin.

„A kutyák falkában élnek, rivalizálnak, verekszenek az erősorrendért. De minden kutyában működik egy kötött program, beléjük van építve egy fék. Ha érzi, hogy gyengébb a másiknál, ösztönösen megadja magát, a hátára fekszik, fölemeli a lábait, nyüszít. Ha pedig ő az erősebb, és a másik fél már feladta: nem támad tovább. Ezzel az ösztönnel védi magát az élet. Hogy nem kell elpusztítani a legyőzöttet, mert máskor, mások ellen még lehet ő az erősebb. Hogy nem csak egy maradhat.” – Szabó Tibor Benjámin.

„A kutyát mindenkinek ajánlom. Egyszerűen rákényszeríti az embert, hogy ne hagyja el magát. (...) Rengeteget kapnak vissza az emberek a kutyától.” – Szacsvay László.

„A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket.” – Roger Andrew Caras.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: oszthatod.eu)