Jump to content

Jóga a kutyánkkal

2014. 11. 14. 17:10

Törekszünk a lelki békénk megteremtésére ebben az olykor nagyon is zűrzavaros XXI. században. Futunk, rohanunk, idegeskedünk. Ez kihat a velünk együtt élő állatokra is. A jóga nagyon jó arra, hogy megtanuljuk levezetni a feszültségünket. Ebbe a kutyát is be lehet vonni.

Az EbYoga „Sportolj a kutyáddal” mozgalmat Miló Viktória indította el. Ez nem más, mint jóga a kutyáddal. Sportolsz, miközben a kedvenceddel is foglalkozol. Mert itt muszáj. Ezen kívül persze társaságban van gazdi és kutyus egyaránt, új szagok, új kutyák, új emberek.

Az EbYoga célja, hogy mindenki jól érezze magát mozgás közben.

Miló Viki segít megtalálni számodra és a kutyád számára a megfelelő csoportot. Nem gond, ha egyáltalán nem vagy jártas a jógában.

Az alábbi csoportokat hozták létre:
Karbieb, amikor vagy sétálsz, vagy gyorsan gyalogolsz a kutyáddal, másik formája pedig a kutyával való együtt futás.

Következő csoport a Fitt Duo, amely egy tréning alapú edzésfajta. Itt a túlsúlyos kutyusok speciális edzése zajlik, amelyben szervesen részt vesz a gazdi is. A kardio feladatok mellett erősítő feladatokkal segítenek a túlsúlytól megszabadulni.

Az EbYoga pedig a Csan Yoga alapjaira építő mozgásforma, amelynél az a lényeg, hogy a kutya és gazdája pozitívan hat egymásra, nő az az összhang köztük. A jóga hajlékonnyá teszi a testet, edzi az izmokat. A kutyusra is nagyon jó hatással van, az edzés végére az állat lenyugszik, friss állapotba kerül a gazdával együtt.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: getpetbox.com)