Jump to content

Kutyakeksz házilag

2014. 12. 07. 09:00

Amikor motiválni szeretnénk kutyusunkat, vagy egyszerűen csak finomsággal szeretnénk kényeztetni, akkor ízletes kutyafalatokkal szoktuk megkínálni, amit a boltban vásárolunk meg. Azonban te is készíthetsz otthon.

Ha nem ijedsz meg az újdonságtól és szeretsz sütögetni, akkor nem fog ki rajtad ez sem rajtad.

A mézes kutyakekszet minden kutyus imádja. 2 és fél tepsihez a hozzávalók a következők: 15 dkg búzaliszt, 20 dkg zabpehely, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 150 ml tej és 1 teáskanálnyi húsleves leve. A hozzávalókat össze kell keverni és tallérokat formázva sütőpapírral bélelt tepsibe kell helyezni. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 percig kell sütni, majd hagyni kell kihűlni és megkeményedni a kekszet. Ezután nincs más hátra, minthogy kedvencünket kényeztessük a saját készítésű finomsággal.

A zabpelyhes kekszhez 75 dkg liszt, 20 dkg zabpehely, 10 dkg élesztő, 1 evőkanálnyi fokhagymapor és szárított petrezselyem, egy csipet só és 50 ml olaj szükséges, amelyek összekeverése után formázni és 180 fokon 10-15 percig sütni kell. A kapott kekszet hagyni kell kihűlni.

Készíthetsz más finomságot is kutyusod számára, például húsos golyócskákat is, amelynek hozzávalói a következők: 25 dkg darált marhahús, 2 reszelt répa, 5-10 dkg reszelt sajt, 1 csésze zsemlemorzsa, 1 tojás, 1 kanál sűrített paradicsom, kevés zsír. Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat összekeverni és apró golyókat formálni a masszából. Az így elkészült golyókat süssük ki a zsiradékban, és ha kihűlt, lehet is adni kedvencünknek.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: kiddiescornerdeals.com)