Jump to content

A 10 nem túl intelligens kutyafajta - 1. rész

2015. 01. 29. 16:05

Egyes kutyafajták jóval könnyebben megtanulnak bármit, míg más fajták elmaradnak ettől a szinttől. Ezek a kevésbé intelligens kutyusok is nagyon édesek. Nem kell megkövezni senkit, ez egy objektív összeállítás a CBS (Columbia Broadcasting System, amerikai tévétársaság) szerint. Lássuk, melyek ez a tíz nem olyan okos eb!



Az egyik nem túl intelligens kutyus a basset hound, amely Franciaországból származik. A XVI. század közepén tűnt fel, neve a francia alacsony szóból ered. Egy nagyon higgadt, nyugodt és érzelmes kutyus, azonban mivel véreb, vagyis vadászkutya, elejtett zsákmányát keményen megvédi. Kimondottan alkalmas házi kedvencként, hiszen kedves ám bolondos kutyus.

A basset hound rövid lábú, marmagassága 33-38 cm. Testes kutya, rajta a bőr elég laza, testtömege 18-23 kg. Fara magas és hosszú, háta pedig széles. Szegycsontja kiugró, nyaka vastag, amelyen a lebernyeg nem túl nagy. Óriásfülnek is szokták nevezni, hiszen akkorák a fülei, hogy akár egy kisebb termetű macska is elférne alattuk. Farka hosszú fokozatosan keskenyedő. Mancsai nagyok. Szemei bánatosak és nagyok. Szőre rövid, fényes, de nem túl puha. Főleg a kopószín a megengedett, de előfordul bikolor, trikolor színben is.

A basset hound egy igazi arisztokrata eb, amely tisztában van önmagával, harmóniában él mindenkivel.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: nextranks.com)