Jump to content

Kóborból szerencsés

2015. 05. 05. 16:05

Mindig van olyan szívtelen gazdi, aki kíméletlen módon kíván megszabadulni a nem várt szaporulattól. Az út szélére kidobott, magára hagyott állatok túlélési esélye jóval kevesebb, hacsak nem talál rájuk egy jóérzésű, állatszerető ember.


A legszerencsésebb kóbor, kidobott állatkákra rátalál valaki és magához veszi. Új gazdája már az első fürdetéskor megláthatja, hogyan bántak előző helyén az állattal. Nem árt elvinni állatorvoshoz is kivizsgálásra. Azok az állatok, amelyek sokat szenvedtek már, vagy azonnal hálásak, hogy új és jó környezetbe kerültek, vagy épp bizalmatlan lesz az emberekkel. Ez már az első napokban eldől.

A kevésbé szerencsés kóborló állatok menhelyre kerülnek. Azonban fedél van a fejük felett, élelmet és ellátást kapnak. Nekik még esélyük van arra, hogy valaki örökbe fogadja őket. Az állatmenhelyen önkéntesek sétáltatják az állatokat, foglalkoznak velük és azon fáradoznak, hogy mihamarabb szerető gazdit találjanak nekik. Az önkéntesek és szakemberek azon dolgoznak, hogy megfelelően szocializálják a kutyusokat, cicákat. A barátságtalan, más háziállatokat nem tűrő állatok örökbefogadására kisebb az esély.

Ám a szeretet ereje nagyon nagy, és a nehezebben kezelhető állatok esetében sok türelemre, odaadásra van szükség.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: allatvedojogasz.blog.hu)