Jump to content

Békésen nem minden békés

2015. 05. 11. 09:05

A legideálisabb az lenne mindenki számára, ha otthonában, kertjében, de akár nagyobb vonzáskörzetben jól érzi magát az ember. Nincs semmi, ami megkeseríti az életüket. A dél-alföldi Békés városának egyik pontján nem mondható el ez.


Az amúgy nyugodt, kertvárosi rész idilli környezet lenne a nyugodt életre. Akkor, ha nincs egy „jó szomszéd”, aki összeférhetetlen, és megkeseríti mások életét. Él a közelben egy férfi kutyáival együtt. Csakhogy ez a férfi nem akar senkihez alkalmazkodni. Hiába érkezett már több hatóság felé bejelentés, a férfi mit sem törődik ezzel. Ennek az embernek több kutyája van a tanyáján, ami nagyon szép cselekedet, csakhogy ezek a jószágok félelemben tartják az ott élőket, ugyanis megkergeti, de akár meg is támadja az arra járó szomszédokat. Annyira eldurvult a helyzet, hogy a szomszédok már a férfi háza előtt sem mernek elmenni.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az állatok gazdája mogorva. Amikor néhány támadás után a sértettek felszólították, hogy tegyen valamit vad állataival, akkor mogorván és durván elzavarta a sértetteket.

Az ügyben az az érdekes, hogy egyáltalán nem új keletű, hiszen már 2009-ben szerepelt a helyi újságban, mégsem történt semmilyen megoldás. Talán most megoldódni látszik a gond, ugyanis a Békési Polgármesteri Hivatal és a Békési Járási Hivatal karöltve igyekszik orvosolni a problémát.

A férfi tanyája nincs körbekerítve, így a kutyákat ládacsapdával akarják befogni. A négy állatból már kettőt sikerült a hatóságoknak befogni.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: idelius.sm13.net)