Jump to content

Szerető állatok

2015. 05. 14. 16:05

Az ember, szeretetre vágyik és szeret abból adni is. Igénye van erre és késztetése van a szeretet átadására is. Ezért veszi körben magát családtagjaival, barátaival, valamint állatokkal.

Azok, akik az emberek között valamilyen oknál fogva nem találják meg a magukhoz illő társat, nem adatik meg, hogy édesanya vagy apa legyen, sokszor fordulnak az állatok felé, hogy szeretet adjanak és kapjanak. Ezek az emberek már kevésbé bíznak embertársaikban és pótcselekvésként az állatokban látják a szeretetforrást. Van azonban ebben a közösségben egy nagy kontraszt. Az emberek többség négy fal között él, míg az állatok a természetben érzik jól magukat.

Amikor magunk mellé választunk egy állatot, akkor lényegében kiragadjuk a szabadságából és egy mesterséges környezetbe helyezzük. Természetesen az az állat ezt kevésbé érzékeli olyan tragikusnak, mint amelyik már több generációra visszamenőleg is hasonló körülmények között élt. Könnyen jut élelemhez, nem kell a külső környezet viszontagságaival megbirkózni, dacolni. Egyszóval jól és kényelmesen éli világát. Nem is olyan rossz világ ez.

A szabadban tartott vagy kiengedett állatok már sokkal inkább olyan életet élhetnek, mint a természetben. Bent is lehet, de a kertben is heverészhet a hűvös fűben heverészve. Fürdés után belehempereghet a földbe, homokba. A gazdi ennek nem feltétlenül örül, de vállalnia kell a kinti és benti életmóddal ezeket a cselekvéseket.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: yurtopic.com)