Jump to content

Kutyással a kapcsolat…

2015. 06. 03. 16:00

Akinek életében egy kutya vagy macska intenzíven jelen van, az társat is úgy igyekszik választani, hogy állatbarát legyen. Íme, néhány ok, amit érdemes tudni egy kutyás lányról, fiúról.


Akinek kutyája van, és lelkiismeretes gazdi, az nagy valószínűséggel nem fog piócaként rád tapadni, mert mindig figyelembe veszi azt, hogy kutyája várja haza, gondoskodnia kell kedvencéről. A tartós távollétet sem viseli jó kedvence nélkül, ezért csak akkor időzik nálad többet, ha megbízható helyen és biztonságban tudja kutyáját távolétében.

A kutyájával együtt élő ember pontosan tudja, hogy a szemrehányás, a kiabálás, az állandó kritizálás egyáltalán nem vezet célra. Ugyanez az embereknél sem működik, tehát a pozitív megerősítést kell alkalmazni. Aki ezt felismeri, tudja, az nagyon nagy előny.

A kutyatartók általában aktívabbak, mert naponta minimum kétszer szükséges kutyáját megsétáltatni. Nem arra kell gondolni, hogy soha nem tud nyugton ülni, de az biztos, hogy rutinszerűen sétálnia kell, már a kutya érdekei miatt is.

Egy másik nagyon pozitív kutyás megnyilvánulás, hogy akinek kutyája van, az nem finnyás. Legalábbis nem annyira, mint a kutya nélküliek. Aki naponta sétálni kényszerül kutyájával, annak életéhez a kutyagumi összeszedése is a séták részét képezik – feltéve, hogy környezettudatos, felelősségteljes állatbarátról van szó.

A kutyát tartó emberekről beigazolódott az, hogy sokkal nyitottabb személyiségek, mint azok, akik nem tartanak semmilyen állatot. Könnyebben barátkoznak, hamarabb feltalálják magukat idegen emberek között.

Gondoskodó és felelősségteljes. Mivel imádja kedvencét, és örömet szeretne okozni kutyájának, így sokat tesz azért, hogy boldog legyen kutyája. Ugyanezt teszi szerelmével is nagy valószínűséggel.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: pixabay.com)