Jump to content

Állatorvos mustra a legjobb megtalálása érdekében

2016. 03. 01. 06:00

Az állattartás felelősségteljes dolog. A helyes tartás, a feltételek biztosítása mellett annak is nagy jelentősége van, hogy milyen állatorvossal tartjuk a kapcsolatot.

Amikor állatot veszel magadhoz az is nagyon fontos, hogy jó állatorvost válassz kedvencednek. Némelyik szakemberről terjednek ilyen vagy olyan hírek. Nem feltétlenül kell egy ember szavának felülni, és beskatulyázni az orvost ilyen vagy olyan kategóriába, de ha már többen szidják viselkedése miatt, akkor lehet valóban érdemes elkerülni.

A közelség nagy előny, de ha rossz híre van az állatorvosnak, akkor lényegtelen, hogy nagyon közel rendel. Senki nem szeretné rossz kezek között tudni kedvencét. A kutyusok és a macskák, de más apróságok is családunk tagját alkotják, így számukra is a legjobb, legkedvesebb orvost szeretnénk.

Számunkra is nagyon fontos, hogy ha már orvoshoz kell mennünk, akkor olyan ember legyen az, akire akár az életünket, de legalábbis az egészségünket bízzuk, akiben hiszünk, kedvelünk emberként és orvosként is. Ez vonatkozik állatainkra is. Ha már muszáj elmenni oltást beadat, vizsgálatot elvégeztetni állatunkon, akkor a szakember tudja megnyugtatni a kedvencünket. Nem elhanyagolható szempont az állatorvosi rendelő tisztasága, rendezettsége is. Persze ott vannak az anyagiak is. Érdemes utána tájékozódni az adott orvos díjszabásának is. Mennyibe kerül az oltás beadása, az éves vizsgálat?

Habár nem kalkuláljuk be életünkbe, de olykor bekövetkeznek olyan esetek, amelyeket sürgősen állatorvosnak kell ellátnia. Érdemes arról is informálódni, hogy melyik orvos mennyire rugalmas ezen a téren. Hajlandó-e akár este, vagy hétvégén fogadni a kétségbeesett hívásokat, és igyekszik-e életet menteni?

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)