Jump to content

Megkapott a kutyus, miért?

2016. 05. 21. 08:00

Imádod a kutyádat, a kutyád is szeret téged, néha mégis megkap? A neveletlen kutyája! Miért történik meg ez?

A kutya falkaállat, ahogy az őse is, a farkas. A falkaszellem nem csak kutyák közötti csoportban működik, hanem az ember és kutyája között is. A rangsor érvényesül a gazdi és kedvence életében, amelynek nagy jelentősége van. Fontos, hogy az élet problémamentes legyen. A gond akkor kezdődik, ha a kutyus megpróbál magasabb pozícióra törni. Megesik, hogy nem elégedett a rangsorban elfoglalt helyével a kutyus, és meg próbál egy magasabb szintet elérni. Ez a fajta cselekedet teljesen normális, próbál kiharcolni jobb helyet. Ilyenkor hasonló szituációba kerül, mint a féltékeny ember. Éles pillanatokban akár oda is kaphat a gazdinak, mert a kutyák maguk között így csinálnák.

Egyes kutyafajtákban, azok keverékeiben sokkal erősebben mutatkozik meg a védelmi ösztön, és egyáltalán nem kedveli az idegeneket. Ha harap, ha odakap, az csakis azért van, mert kötelességét végzi.

Születhet baba a családba, és az addig jámbor eb harapósabbá válhat. A kutyák rendszerében a babának a rangsor végén kellene helyet kapnia, ám a valóságban a kutya lé kerül. Az eb elbizonytalanodik, és ez valahogy meg is nyilvánul. Akár megmarásként.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)