Jump to content

Ugyanazt tette magával, mint a kutyákkal

2016. 06. 01. 19:00

Az állatorvos az, akiben a beteg állat gazdája feltétel nélkül megbízik. Az állatorvosoknak olykor olyat is meg kell csinálniuk, amelyet legszívesebben elkerülnének. Egyik orvosnak sem az a vágya, hogy állatokat segítsen a halálba.

Kínában élt és dolgozott az az állatorvos, aki munkája során hétszáznál több ebnek adta be az örök létre szenderítő szert. Az utcáról befogott kutyusok gazdáinak 12 napjuk van arra, hogy megkeressék kedvenceiket. Ha a menhelyen tartózkodó kutyáért senki nem jelentkezik ebben az időben, akkor kénytelenek elaltatni a gazdátlan kutyusokat.

Az állatorvos az élet megmentésére tette fel életét. Az más, hogy egy állat úgy pusztul el, hogy megtettek mindent. Teljesen egészséges kutyusok elaltatása megviseli az embert. A Kínában élő doktornővel korábban készült egy interjú, amelyben munkájáról kérdezték. Akkor számolt be arról, hogy sajnos az állatok halálba segítése is a feladatai közé tartozik. A nőt alapjában megviselte az a tudat, hogy életeket kell kioltania, ám a műsor sugárzása után támadások célpontjává vált. Interneten sorozatosan támadták. Az amúgy is depresszióban szenvedő nő nem bírta tovább a nyomást, és saját magának is abból a szerből adagolt, amivel a kutyák életét is elvette.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)