Jump to content

Közel háromszáz kutya egy házban?

2016. 06. 07. 07:00

Tenyésztés és szaporítás között óriási különbség van. Az utóbbiak közé tartozókat csakis az utódok eladásából befolyó bevétel érdekli, semmi más. Ez az eset mégis más.

Az egész világban találni ilyen pénzhajhász embereket, akiket egyáltalán nem érdekli az állatok sorsa, életkörülményei. Ennek példája az is, hogy a napokban foglaltak le egy nőtől közel háromszáz kutyát. Ezzel együtt lényegében megmentették a kutyákat a kritikus állapottól. A ház maga volt a rémálom. Főleg kistestű kutyákból állt a nagy csapat, méghozzá csivavákból, mopszokból, yorkshire terrierekből. A kutyák egyáltalán nem volt a külvilághoz szokva és szokatva, ezért, amikor az állatvédők beléptek azért, hogy a kutyusokat összegyűjtsék, azok ijedtükbe minden lehetséges helyre elbújtak.

Hihetetlen körülmények tárultak azok elé, akiknek szándéka volt, hogy jobb helyre vigyék a kutyákat. Mindenhol kutyaürülék volt, amely egyértelmű, hogy szaggal jár. Erre már a szomszédok is panaszkodtak, de arra, hogy mi is van a házban, csak akkor derült ki, amikor a szakemberek meglátogatták a ház tulajdonosait. Volt olyan eb, amelyik éppen akkor hozta világra kölykeit, többen vemhesek voltak, és első ránézésre tűrhető állapotban.

Ami a legjobb, hogy egyetlen elhullott példányt sem találtak. A kutyákat tartó pár elmondásuk szerint eleinte csak hét kutyájuk volt, de hamar megnőtt a szaporulat, és aztán már nem tudtak megálljt szabni annak, hogy újabb kölykök szülessenek.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)