Jump to content

A féktelen játék szerepe

2016. 08. 18. 07:00

A gyerekek életében nagyon fontos a játék. Ezáltal tanulnak meg számos olyan dolgot, amely felnőtt életükben is nagyon fontos. A kölyökkutyák is játszanak, velük mi a helyzet?

Hiszen a fiatal kutyusok is sokat játszanak. Lételemük az egymással és tárgyakkal való játék. Az állatok viselkedésével és pszichológiájával foglalkozó szakemberek sem egyértelmű még az, hogy a játék mennyire befolyásolja a felnőttkori kutya magatartását. Azonban abban mindenki egyetért, hogy a játék segíti a tanulást, az alkalmazkodó képességet azon túl, hogy élvezi a kölyök eb a játékot. A játék tehát ösztönösen hozzájárul ahhoz, hogy tanuljon a fiatal kutyus. Amikor játszanak a kiskutyák, az akkor tanúsított magatartás nem tudatos, teljesen ösztönös. A játék által keltett ingerre ösztönösen reagál a kutyus, amely lehet futás, harapás, rágás stb. Ezek a mozdulatok váltogathatják egymást.

Az a kutyus, amelyik kölyökkorában sokat játszott, később is sokkal aktívabb, érdeklődőbb. A játék abban is segít a kiskutyáknak, hogy elsajátítsák a szerepeken belüli viselkedési formákat. Megismeri saját korlátait, lehetőségeit, megtanul alkalmazkodni helyzetekhez, és a játék során a kommunikáció is fejlődik.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)