Jump to content

Extrém állatszeretet

2016. 08. 20. 08:00

Sokak családjába beletartoznak kedvenceik is, amelyek legáltalánosabban négylábúak, de lehetnek hüllők, kétéltűek, halak, madarak is. Gondoskodunk róluk, ellátjuk őket mindennel. Van, akinél nincs határ.

Az iparágak felismerik, hogy miből lehet pénzt kihozni, ezért olyan termékeket állítanak elő, amely az állatok tartásának luxus kivitelét testesíti meg. Ékszerek, ruhák, összkomfortos ólak, kozmetikai szolgáltatások gondoskodnak kedvenceink kényeztetéséről, luxus életéről.

A nagy gazdagságban már olyan agyament dolgokat is lehet hallani, hogy egyes állatok mellé külön embereket vesznek fel csak azért, hogy valaki mindig simogassa, dédelgesse a kis kedvencet. Miért nem a gazdi teszi ugyanezt?

Megfigyelhető azonban az is, hogy a hazai nagyvárosban élő kedvencekre is jóval többet költenek gazdáik, mint kisebb településeken.

Sokan tartanak csak azért kis kedvencet amellett, hogy tényleg szeretik a kis kedvencet, mert az divatos is. Egy fajtiszta, szépen megnyírt kutyus státusszimbólum is lehet. Mások a magányosság érzését akarják egy kedvenccel csökkenteni.

Van az a pont, amikor kisállat függőség már veszélyessé válik, mégpedig amikor már az emberi kapcsolatait is nélkülözi, nem is vágyik kapcsolattartásra. Az emberek számára sem egészséges, de vajon állataink tényleg erre vágynak?

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)