Jump to content

Ha van, örüljünk, használjuk

2016. 09. 20. 07:00

Nem nézi jó szemmel, pláne nem szívesen lép senki kutyaürülékbe. A felelősségteljes gazdik már nem hagyják, hogy ez megtörténjen, praktikusan zacskót visznek magukkal, abba gyűjtik össze a kutyusuk után hagyott nyomokat.

Győrben kutyavécéket helyeztek el azért, hogy ezzel is arra motiválják az állattartókat, hogy szedjék össze azt, ami nem oda való. Az ebek elvégzik a dolgokat, ami teljesen természetes életfunkció, azonban sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem jó. Ha pedig a kedvenc nem teszi meg, akkor nincs más, hogy környezettudatos gazdája oldja meg ezt a problémát.

Ahhoz, hogy Győrben ezt segítsék és motiválják a gazdikat még olyan kutyavécéket is kihelyeztek, ahonnan szabadon hozzájuthatnak az ürülékgyűjtő zacskóhoz. Jó magyar szokáshoz híven azon sokan túlzásokba estek és nem csak arra az alkalomra téptek zacskót, amelyet a szükség kívánt, hanem potyadarabokkal is gazdagították háztartásukat.

Nem ez az oka annak, hogy még így is sok a kutyaürülék a városban. Még mindig nem minden gazdinak értelemszerű az a hozzáállás, hogy bezacskózza és kidobja azt, amit kutyája a természetnek adott. Győr kiváltságos helyzetben van kutyavécé terén, más nagyobb városban még híre, hamva sincs ilyen lehetőségnek. Ha már van erre lehetőség, akkor éljünk a lehetősséggel és nem visszaéljünk.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)