Jump to content

Közösségben az erő

2016. 09. 20. 06:00

Az állatmenhelyek dugig vannak. Csordultig megtelnek gazdira váró állatokkal ezek az intézmények, amelyeknek céljuk, hogy minden állatot jó helyre örökbe adjanak.

Ahhoz, hogy ezt elérjék, igénybe szokták venni az önkéntesek, a segítős szándékú emberek és a média segítségét is. Egy közösségi oldalon való felhívás igazi segítséget tud adni. Egy amerikai állatvédő szervezet is a közösségi felületek erejét használja fel arra, hogy a régóta gazdi nélkül, szomorúan, elhagyatottan élő kutyusoknak gazdit találjanak.

Mindig van a menhelyi kutyusok között olyan, akit az a tudat, hogy senkinek sem kell, senkihez sem tartozik, sokkal mélyebben érint, mint másokat. Ez az önkénes állatvédő szervezet is rátalált a menhely talán legszomorúbb kutyusára. Olyan képet készítettek a kennelbe zárt kutyáról, amelyen még egy könnycsepp is kicsordult a kutyus szeméből. Ha ez nem hat, akkor semmi.

És tényleg, a poszt megjelenése után nem sokkal már jelentkezők tucatja adta az állatvédők tudomására, hogy érdekli a kutya őket. Így talált rá egy régóta várakozó kutyus a szerető családjára. A közösségben rejlő erőt aknázzák ki a szervezetek, és általában eredményesen.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)