Jump to content

Lehetsz ideiglenes gazdi is

2016. 10. 21. 07:00

A kutya igaz és hűséges társunk. Sokan meg is osztjuk velük életünket, életterünket is, de vannak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak kutyát vállalni. Ha mégis szeretnének kutyát, de nem örökre, akkor van egy köztes megoldás.

Segíteni szeretnél kutyusukon, mert odáig vagy értük? Szeretnél kutyák közelében lenni, de haza nem vihetsz úgy kutyust, hogy végleg veled is maradhasson? Fogadj magadhoz ideiglenesen, rövidebb időre egy kedvencet.

Arra is van lehetőség, hogy egy menhelynek azáltal segítsünk, hogy rövid-hosszabb időre magunkhoz veszünk olyan kutyusokat, akik számára már keresik a megfelelő gazdit.

A budapesti Illatos úti kutyusok segítésére létre hozták a Vigyél Haza! Alapítványt, amely olyan önzetlen állatbarátok segítségét várják, akik gyógyulófélben lévő, ápolásra, gondozásra szoruló kutyusoknak keresnek ideiglenes szállást és gazdit, hogy családias körülmények között tudjon felépülni az eb, mindezt nyugodt és biztonságos környezetben.

Az alapítvány minden költséget magára vállal, így nem kell fizetni az állatorvosi vizsgálatért, a szállításért, az etetéshez is megfelelő mennyiségű ételt szolgáltatnak.

Aki ideiglenes befogadóvá szeretne válni, annyi feladata lesz, hogy a kutyust elhalmozza szeretetével, gondoskodásával, és a leendő gazdival is tartja a kapcsolatot.

Az is lehetséges, hogy az ideiglenes befogadónak már van saját kutyusa és mellé szeretne segíteni egy gazdátlan, ápolásra szoruló kutyuson. Erre is van lehetőség, amennyiben a saját és az örökbeadandó kutyus jól kijön egymással.
Felelősségteljes munka, de aki ezt vállalja, az biztos, hogy nagyon sok szeretetben fog részesülni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)