Jump to content

Csalogató csúszásmentesítés

2017. 01. 27. 20:00

A téli időjárás megnehezítette az életet Európa-szerte. Nemcsak a hideg, hanem a csúszós utak is gondot jelentettek. Szlovéniában még a csúszásmentesítés sem bonyodalommentes.

Egy olasz határ közeli szlovén kisvárosban elfogyott az a só, amelyet az utak csúszásmentesítéséhez használtak fel. A területen amúgy is nagy volt a sóhiány az előző évek nagy hősége miatt, így az egyetlen szlovén sóbánya kitermelése nem úgy haladt, ahogy kellett volna. Elfogyott tehát az alapanyag, amelyet a helyi kommunális vállalatnak kellett volna biztosítani. Mégiscsak dolgozni kellett valamivel, ezért hogy a hiányt pótolni tudják, felvásárolt a helyi kommunális szolgáltató egy sonka- és halsózótól szerezte be a hiánycikknek számító sót. Ezzel szórták le a települést és környékét.

Tették a munkások a dolgukat, csakhogy sorra őrültek meg a kutyák, az állatok, ugyanis nem csak sót tartalmazott, hanem sonka és haldarabokat is. Amerre csak jártak, akaratlanul is hergelték az állatokat. Volt olyan útszakasz, ahol igencsak méretes sonkadarabokat szórt a gép.

A kommunális vállalat bírságra számíthat.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk))