Jump to content

Óriási tragédia Kiskunlacházán

2017. 01. 27. 06:00

Tragédia történt Kiskunlacházán. A helyi állatmenhely épülete lángba borult, és onnan sok ártatlan kutyus nem szabadult ki élve.

Szerda este gyulladt ki az épület és arról érkezett jelentés, hogy hatvan kutya már biztosan benn égett. A menhelyen macskák is voltak.

A Pest Megyei Katasztrófavédelem munkatársai és több település tűzoltói megkezdték a munkálatokat, ám az istállóban elszállásolt kutyáknak nem volt esélyük a menekülésre. Az épület teljes egészében lángra gyúlt és a szerencsétlen állatokon kívül elégett 250 kutya és 40 macska eledele.

Voltak olyan állatok, amelyek a vészhelyzet során meg tudtak szökni. Ők az udvaron voltak elszállásolva, ezért menekülhettek meg, azokat próbálják befogni.

A média több csatornáján lehetett a szörnyű hírről értesülni, majd a Facebookon egy olyan csoportot is létrehoztak, amely a megmenekült állatok és a menhely megsegítésére jött létre. Folyamatosan érkeznek a segíteni kívánók felajánlásai. Nagyon sokan fejezik ki részvétüket, sajnálatukat, és sokan jelezték, hogy segítenek is. Vannak köztük civil személyek és más állatvédő szervezetek. Tárgyi és pénzadományok gyűlnek folyamatosan. Hihetetlen összefogást mutatnak az állatszerető emberek országszerte.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk))