Jump to content

A tavasz rejtelmei és félelmei

2017. 02. 20. 07:00

Alig várjuk már, hogy tartósabban kint lehessünk a levegőn. Ha kutyája van valakinek, akkor még a megszokott útvonalakat is lekurtíthatták az igazán hideg miatt.

Talán most már nem csak a nappalok időtartama hosszabbodik, hanem vele együtt a sétautak hossza, és ahogy vidul az idő, úgy lesz egyre nagyobb kedvünk a túrázáshoz is.

Rajtunk kívül mindenki más is vágyja már a tavaszt. Mondjuk a kullancsok. Ezek az apró élősködők a tavasz első veszélyforrásai. A tavasz kezdetével érdemes a kullancsveszélyt figyelembe tartani, hiszen ha fertőzött példány kapaszkodik fel kedvencünkre, akkor komoly betegséget, akár halált is okozhat. Érdemes állatorvossal beoltatni kutyánkat megelőzésképp.

Ha nem oltással védekezünk a kullancsok ellen, akkor cseppet is használhatunk. Mindenképp érdemes valamit használni, hogy megóvjuk kedvenceinket.

Ahogy nyílik az idő, egyre nagyobb sétákat teszünk meg kedvenceinkkel. A tél folyamán, olyan helyen is felgyűlhetett hulladék, ahol azelőtt nem volt. Éles tárgyak, hulladékdarabok okozhatnak karcolásokat, vágásokat kutyáink lábain.

Séta és kirándulás alkalmával legyünk elővigyázatosak. Séta után pedig vizsgáljuk át kedvencünk bundáját és lábait.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)