Jump to content

Szegény Ági!

2017. 04. 21. 20:00

Fedél nélkül élni plusz olyan megpróbáltatás ember és állat számára is, ahol a napi megpróbáltatások sokkal keményebbek, mint azoknak, akik feje felett biztos fedél van.

Budapesten jócskán találunk hontalan állampolgárt. Sokszor egy szatyornyi ruha, kellék jelenti az összes vagyonukat. Nem ritka, hogy magukhoz vesznek hasonszőrű kóbor állatot. Általában a hajléktalan gazda és kutyája nagyon kötődnek egymáshoz, hiszen mindig együtt vannak. Még a legnagyobb szegénységben is a gazda arra törekszik, hogy kedvencét élelemhez juttassa. Mindegy, ha neki alig marad is, de kutyája nem nélkülözhet.

Ági is egy ilyen eb, akit hajléktalanok neveltek fel. Csakhogy egy nap Ágis súlyos baleset ért, méghozzá egy vonat gázolta el, és nagy sérüléseket szenvedett. Túlélte ugyan a balesetet, de a gazdái pénz híján senkihez nem tudtak kutyájuk bajával fordulni. Az egyik szociális munkás vette fel a kapcsolatot a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársaival.

A kiérkező segítség nem tudta, hogy mire számítson, ám amikor meglátták Ágit, a kopószerű fiatal ebet látták, hogy nagy a baj. Élt ugyan, de a sérüléstől egész teste forró volt, az egyik hátsó lába és a farka olyan súlyosan megsérült, hogy amputálni kellett azokat. Már így is fertőződött a seb, a gázolás óta ugyanis legalább három nap eltelt. Nagyon rossz állapotban volt a fiatal nőstény.

Szakszerű ellátását és ápolását megkezdték, de még így is kritikus állapotban volt. Azóta már túl van az életveszélyen és a kórházból is visszatérhetett a Noé Állatotthonba.

Ha megsajnáltad Ágit, és szeretnél rajta segíteni, megteheted. Látogass el a Noé Állatotthon facebook elérhetőségét. Több módja is van, hogy Ágit, és a hasonló sorsú állatokat, az állatotthont támogasd.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)