Jump to content

Mindegy a tábla, ha a csengő nem jó helyen van

2017. 05. 17. 20:00

Bizony, akár a környékedben is lehet olyan kutyus, amelyik nem lett jól szocializálva, és akár valós veszélyt is jelenthet a környéken élők számára.

Sorra lehet hallani és olvasni olyan esetekről, amikor egy kutya támadt emberre. Ha szerencséje van az áldozatnak, akkor néhány sérüléssel megússza, ám megesik, hogy halálos kimenetelű támadás áldozatává válik egy ember.

Már korábban megtörtént eset az, hogy egy magyarországi település egyik házába be akart csengetni egy nő. Habár a kaput ékesítő "Harapós kutya!" kutya tábla tudatta a nővel, hogy a háznál vad házőrző él, ám a ház falára felszerelt csengőt csak úgy lehetett használni, ha a kerítésen benyúlva nyomja meg.

A család kutyája már így is izgatott volt, ezért a nő inkább hangos kiáltozásba kezdett, hogy a háziak meghallják, ám nem jelent meg senki. Egy idő után már úgy tűnt, hogy a vad kutya is megszokta a nő jelenlétét. Távolabb is ment már a kerítéstől a kutya, ezért a nő úgy mérte fel a helyzetet, hogy már biztonságosan benyúlhat a kerítésen azért, hogy csengethessen. Nem jó döntés volt, ugyanis a kutya hirtelen csak ott termett, felugrott és szó szerint leharapta a nő bal kezének mutatóujjának utolsó percét. Nem volt menthető a keze, így a gazdát gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt elítélték.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)