Jump to content

Automata kutyamosó? Bizony!

2017. 05. 19. 06:00

Minden időjárási körülményben való sétálás után van teendője annak, a gazdinak, akinek kedvence lakásban él.

Télen a tappancsoknak a hideg elleni védelmet kell biztosítani, máskülönben fagyási sérüléseket szenvedhet el az eb. Nyáron ugyanúgy gondoskodni kell a sétáltatásról, de az időpontot is meg kell válogatni, hiszen a nagy meleg, a forró aszfalt is veszélyes lehet a kutyusra nézve. Bizony, esőben nem sokaknak van kedve lófrálni, de egy kutyás gazdinak mennie kell akkor is, ha akar, ha nem. Esőben bizony elázunk, ahogy a kutyus is. A csatakos kutyusnak azonnal a kádban a helye, hogy egy alapos zuhanyzással megszabadítsuk a kosztól. Csak így lehet bejutása az ebnek otthonunkba.

Sok gazdi utálja az esős időt, mert az jóval több macerát jelent otthon. Budapesten ezt igyekeznek máshogy megoldani, ugyanis már három helyen működik automata kutyamosó. A nagyjából 20 percig tartó tisztítási folyamatot a kutyusok nagyon élvezik általában. Egy perc 200 Ft-ba kerül, de és rövid sző, kis termet mellett nem vesz igénybe az egész művelet 10 percet sem.  Nagyobb test és dús bunda esetén ez akár húsz percet is igénybe vehet.

Sok gazdi használja már a fővárosban ezt a megoldást, mert nemcsak a kutya otthoni lefürdetése macerás és időigényes, hanem aztán még következhet a kádtakarítás is.

A budapesti kutyamosó automaták üzembe állítása után vidéki városokban is fel fognak tűnni ezek a berendezések.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)