Jump to content

Időben szólunk!

2017. 06. 09. 07:00

Már most meleg napokat élhettünk meg, és még igazán bele sem ízeledtünk az igazi nyárba. Fontosnak tartjuk azonban, hogy felhívjuk a figyelmet autóban hagyott kedvenceinkre.

Minden figyelmeztetés és felhívás ellenére, évről évre történnek olyan balesetek, amelyeknek nem szabadnak bekövetkezniük. Az állatunk autóban utaztatására nyáron más szabályok vonatkoznak, mint máskor. Lehúzott ablak mellett is veszélyes, életveszélyes lehet néhány perces távollétünk kedvenceink számára.

Volt már, aki demonstrálni kívánta, hogy micsoda hőség uralkodhat egy autóban, ezért a napon hagyott járműbe helyezett egy serpenyőt egy darab feltört tojással. Negyed óra elteltével szabályos tükörtojás formájában találta ott a tojást.

Ez történne kedvenceinkkel, ha gondatlanságból a forró autóban hagynánk őket!!!

Nemcsak az autóban hagyás jelenthet veszélyt kutyáink számára, de a felforrósodott aszfalt is. Ha tartósan, több egymást követő napon nagy meleggel kell számolni, akkor bizony minden felmelegszik, még a járda is. A sétákat ezért kora reggelre, vagy a napsütéses időszak után iktassuk be.

Kutyáink is leéghetnek, ezért védeni szükséges bőrüket is akár naptejjel is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)