Jump to content

Figyelem! Nagyon meleg jön

2017. 06. 20. 20:00

Minden évszaknak megvannak a saját jellegzetességei, amelyekkel tisztában vagyunk, mégsem minden kutyás gazdi cselekszik úgy, ahogy az ilyenkor kellene.

Télen a hidegtől kell megóvni kutyánkat, hiszen a jeges út fagyási sérüléseket, fájó sebeket hagyhat mag után. De ha a tél extrémitásaival számolni kell, akkor ugyanúgy figyelembe kell venni az forró nyár sajátosságait.

Igazi nyári időt jósolnak az elkövetkező napokra. Mint minden évben, idén is kötelességünknek érezzük, hogy írjuk arról milyen a felelős kutyatartás nyáron.

Nemcsak minket kínoz a hőség, hanem állatainkat is. Ez csak egyértelmű, ezért a kint tartott állatok számára is biztosítani kell árnyékos helyet. Mindegy, hogy épp milyen napszakról van szó, legyen a kutyának egy olyan biztos hűvös helye, ahová el tud húzódni a nap elől.

A friss víz elengedhetetlen, talán ez egyértelmű is. Naponta többször is cserélni kell a vizet, vagy ha elfogyott, akkor a pótlásról kell gondoskodni.

Egy percre se hagyjuk magára kutyánkat zárt, álló autóban, még akkor sem, ha az ablak résnyire nyitva van. Erről már a napokba írtunk, ITT olvashatod el.

Sétálni vinni a kutyát szigorúan reggel és este, amikor még nem, vagy már nem süt a nap. A tikkasztó hűségben szinte mindegyik eb lelkesedik a vízért. Az ivás miatt egyértelmű, de ezen túl nem vetik meg a pancsolást és a fürdést sem.

Ahogyan mi, úgy a kutyák orra, füle és tappancsa is le- és megéghet, ezért a nagy melegben nem furcsa, ha lekenjük a kényes részeket leégés ellenni krémmel.

Minden védelem és elővigyázatosság ellenére is bekövetkezhet az, hogy a kedvenc hőgutát kap. Ekkor az állat testhőmérséklete 40 fok felé is emelkedhet, amely már súlyos állapot.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)