Jump to content

Már az állatainkat és érinti az ételallergia

2017. 06. 28. 19:00

Ha te is azok közé tartozol, akik valamilyen allergiában szenvednek az év meghatározott idején, és kellemetlen tünetek kínoznak, akkor megérted allergiás kedvenced helyzetét.

Nem célunk kedvenceinket megbetegíteni, de ahogy ránk is hatással vannak a különböző élelmiszerek és vegyszerek, úgy betegítjük meg a velük élő állatokat is, természetesen akaratunkon kívül. A kutyáink szervezete még nem idomult ahhoz a sok idegen anyaghoz, amelyet a mindennapokban használunk, így esetükben káros anyagcsere-folyamatok léphetnek fel.

Még a kutyusainknak adott táplálék is tartalmazhat olyan összetevőket, amelyek nem természetesek. Hosszú távon akár takarmányintolerancia is kialakulhat náluk. Emésztésük nem megfelelő, allergiás tünetek formájában is jelentkezhet.

Míg az emberek sokasága küzd a pollenekkel, addig a kutyáink gondja éppen a táplálékukkal lehet. Lehet az kutya, vagy macska, a táplálékfehérjére kórosan reagálhat a szervezet. Házi kedvenceink körében a táplálkozási allergia leginkább a glutén és a tejfehérje miatt alakul ki, amely emésztésükben és a bőrükön is jelentkezhet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)