Jump to content

Egy baja van: túl barátságos

2017. 07. 05. 06:00

Az emberek többsége is jóságos, és a kutyák között is így van ez. A gonoszságot is valami kiváltja.

Ahogy az emberek is ösztönösen megérezhetik, hogy valaki nem jó szándékkal közeledik feléjük, úgy a kutyák is lehetnek bizalmatlanok az idegenekkel. Akkor szoktak morogni.

Az Ausztrál kutyust rendőrkutyának szánták, ehhez megfelelő képzésben részesítették. A kutyust már hónapok óta folyamatosan képeztek, de ez az eb mindenkinek örült, aki csak közelített felé. Nem volt benne semmilyen idegenektől való félelem, bátortalan viselkedés, elhatárolódás. Egy morgás sem hagyta el a száját, ha valaki közelített felé. Így azonban rendőrkutyaként sem fogja megállni a helyét, hiszen túl barátságos. Majd a nyomot követve, az elkövetőt elfogva is megnyalogatja az arcát?

Felismerték a kiképzők, hogy rendőrkutyának túlságosan barátságos, így ezt a munkakört már nem tudja betölteni. Találtak számára sokkal testhezállóbb feladatot. Ausztrália kormányzója vette magához a barátságos ebet, és kihasználva jó tulajdonságát az a kutyus dolga, hogy az érkező vendégeket barátságosan fogadja. Ennél találóbb munkaköre nem is lehetne a fiatal németjuhásznak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)