Jump to content

Hogy a grillezés tényleg élmény legyen

2017. 07. 22. 08:00

Alig vártuk, hogy végre olyan jó idő lehessen, hogy a kertben sütögethessünk és baráti, családi összejövetelen mulathassuk az időt. Ha kutyád van, akkor figyelni kell rá is.

Szalonnasütés, bográcsban főzés, grillezés, mind a nyári időszakhoz tartozó szokásunk. Valóban jó program, csakhogy mind az emberek, mind pedig az állatok számára veszélyes. Márpedig kutyáink és cicáink családtagként élnek mellettünk, ezért egyértelmű, hogy ilyen alkalmakkor is velünk vannak.

Nem csak az előkészített húst kell távol tartani a kutyustól, de a tűz csiholásához szükséges folyadékok, alapanyagok is.

Amíg süttök-főztök a kertben, a kutyádnak legyen egy olyan helye, ahová elhúzódat a társaság elől, és a veszélyes tereptől is biztonságban van.

Állatkáink szaglása sokkal jobb a miénknél, de még minket is megcsap az előkészített, pácolt húsok illata. Ezt felfokozva érzékelik kutyáink, macskáink. Amikor a húst kivisszük azért, hogy elkezdjük sütni, vagy főzni, fokozottan figyeljük kedvencünk reakcióját. Némelyik grillező, vagy bográcsállvány nem a legstabilabb. De ha mégis, egy izgága kutya könnyen feldöntheti. Még csak nem is kell felpörgött állapotában lennie a kutyusnak. Egy ártatlan szimatolgatás következménye is lehet az, hogy a grillezőt felborítja. Ha süttök-főztök, sose hagyjátok magára a sütő, főző berendezést és a kutyát magára.

Ne hagyjatok olyan helyen szeszes italt tartalmazó poharakat olyan helyen, ahol a kutya elérheti, ugyanez vonatkozik az ételekre. A meghívottakat meg kell kérni arra, hogy a megmaradt csontokat ne adják oda a kutyának, macskának.

A grillezéshez használt eszközökkel is óvatosan bánjunk, ha a kutya a közelünkben van, és addig ne engedjük helyszínhez közel állatainkat, amíg a berendezés ki nem hűlt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)